Projecten

Inspiration! 30 jaar PKR (Benedictus- en Bernadettekerk, Rijswijk)

3 november 2023

Wat een fantastische avond! We kijken terug op een geweldig concert! Er waren ruim 270 enthousiaste gasten! Zingen voor zo ontzettend veel mensen doet goed.

PKR liet zich weer van zijn beste kant zien. Met een afwisselend repertoire waaruit het koor niet alleen inspiratie haalde, maar ook de gasten kon inspireren. Prachtige popnummers, jazznummers, blues en licht klassiek. En dan dat gekke liedje over onze “grootste” inspiratiebron: Koffie!! Ons publiek heeft genoten!

Wij waren erg blij met de begeleiding van een fantastisch strijkersensemble. Samengesteld uit studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ook brachten zij zelf twee stukken ten gehore. En zonder het combo van piano, basgitaar en cajón was het geheel niet compleet geweest.

Daarnaast zoekt het PKR graag de samenwerking met anderen: Cleo Vermuyen liet twee stukken Spoken Word horen, waarbij ze het laatste gedicht speciaal voor dit concert geschreven had. En de schildersvereniging Te Werve stelde hun schilderijen ten toon, in de pauze vertelden de schilders over hun werk en wat hen daartoe geïnspireerd had.

Music! Music! Music! 25 jaar PKR (Benedictus- en Bernadettekerk, Rijswijk)

11 oktober 2019

Projektkoor Rijswijk bestaat 25 jaar en dat hebben we op vrijdag 11 oktober gevierd met een bijzonder jubileumconcert. We hebben in die 25 jaar vele projecten uitgevoerd, popmuziek, musicals en filmmuziek, maar ook klassiek. Die stijlen kwamen terug in dit jubileumconcert. Denk aan wereldmuziek met het Schotse slaapliedje ‘Baloo Baleerie‘, ‘Ecce Novum‘, een klassiek stuk van de Noorse componist Ola Gjeilo met tekst die dateert uit 1582 en het nummer Skyfall van Adele, de titelsong van de gelijknamige James Bond film. Door het programma heen liep een verhaallijn die is gebaseerd op de belevenissen van een koor, een kijkje achter de schermen. Het koor werd begeleid door piano, basgitaar, drums en een strijkersensemble bestaand uit conservatoriumstudenten.

Salut D’amour (Bernadette en Benedictuskerk, Rijswijk)

4 februari 2018

Het Projektkoor Rijswijk is na het project met Ierse muziek weer een andere koers ingeslagen. Dit keer met muziek met een klassieke invalshoek van o.a. Rutter, Bach, Mozart, Jenkins en Lauridsen. Een concert dat zo’n 500 jaar muziek bestrijkt.Alle muziek van dit concert heeft te maken heeft met het thema “Liefde”. Liefde voor de natuur, voor God, liefde voor elkaar.

Een heerlijke meezingkerst (Oude Kerk, Rijswijk)

17 december 2016

Een kerstvoorstelling met alles voor een heerlijke kerst: vrolijkheid, mooie verhalen, prachtige liederen en samen zingen, maar ook sneeuwballen!. In de Oude Kerk in Rijswijk was het allemaal aanwezig.

A celtic journey (Koorenhuis, den haag)

9 en 10 April 2016

Een reis met liederen uit Ierland, Schotland: uit de Keltische cultuur. In onze Ierse pub Molly Mallone’s komt alles langs: vrolijkheid, aanstekelijke muziek en dans maar ook melancholie en verlangen. Het publiek en het koor hebben genoten van de liederen en van de muziek van een Ierse band die speelde op originele Ierse instrumenten. We stonden versteld van de Ierse dansers, van de Ierse dansschool in Den Haag. En na afloop van het concert speelde de band gewoon door in de foyer!

A Christmas Celebration” (Oude Kerk, Rijswijk)

12 december 2014

Kerstconcert met behalve traditionals ook werken van onder meer Rutter, Beck, Chilcott en Faure. Onze pianist Jean-Baptiste Milon vertolkte op de piano een aantal kerstliederen van Bartok. Ook speelde hij het Concerto in Re minore, RV 541 van Vivaldi op viool met begeleiding van onze dirigent Michel Hogenes op orgel.

Plenty of Twenty” (Rijswijkse Schouwburg)

13 april 2014

Het grote jubileumconcert in het kader van het twintig jaar bestaan van PKR. Onder leiding van Michel Hogenes, met begeleiding van een adhoc combo o.l.v. van onze vaste begeleider Jean Baptiste Milon, werden nummers gebracht uit elk jaar tussen 1993 en 2013 die representatief waren voor de nieuwsfeiten uit deze jaren.

A merry little Christmas” (Oude Kerk, Voorburg)

9 december 2011

Een sfeervol concert in de met echte kaarsje verlichte Oude Kerk in Voorburg onder leiding van Michel Hogenes, met begeleiding van Jos Vlietstra en het Haags Hout Blokfluitensemble.
Delen uit dit concert hebben wij op 20 december 2011 uitgevoerd in Woonzorgcentrum Steenvoorde.

Music all the way” (Rijswijkse Schouwburg)

15 mei 2011

Een spetterende uitvoering in de Rijswijkse Schouwburg met medley’s en liederen uit diverse musicals zoals “Miss Saigon”; “Les Miserables”; “Aïda”; “Joseph” en veel meer. Dit alles wederom onder regie van Els Fischer, met styling door Martine Kemp. Onze dirigent Michel Hogenes had de muzikale leiding, met begeleiding van een ad-hoc combo met o.a. Jos Vlietstra. Leerlingen van het Lyceum Ypenburg verzorgden onder leiding van Loek Bosman een intermezzo uit de musical Aida.

The Sound of Movies” (ADO stadion, Den Haag)

22 november 2009

Twee voorstellingen in de businesslounge van het ADO stadion o.l.v. Michel Hogenes, met begeleiding van een ad-hoc combo met o.a. Jos Vlietstra. Uitgevoerd werden diverse liederen uit films onder regie van Els Fischer, met styling door Martine Kemp.

PKR Grenzeloos (Atlas College, Rijswijk)

8 december 2007

Ons Wereldproject o.l.v. Michel Hogenes met begeleiding van een ad-hoc combo met o.a. Jos Vlietstra. Uitgevoerd werd de “Misa Criolla” van Ariel Ramirez en aansluitend een muzikale reis over de wereld. Een wervelende uitvoering onder regie van Els Fischer en met schitterende styling door Martine Kemp.

Sweet singing in the Choir” (Oude Kerk, Rijswijk)

16 december 2006

Kerstconcert o.l.v. Michel Hogenes met begeleiding van Jan van der Steen. Een gezamelijk concert met het Kleinkoor Cantemus Cum Corde o.l.v. Philip Meijer, waarbij voor de pauze door ieder koor apart en na de pauze gezamelijk gezongen werd.

Sense the Seventies” (Atlas College, Rijswijk)

18 maart 2006

Twee voorstellingen o.l.v. Anneke Huitink met begeleiding van Jos Vlietstra. Een spetterende show met popmuziek uit de jaren zeventig met muziek van o.a. Boney M, Simon & Garfunkel, ABBA, Queen, Meatloaf en vele anderen.