Begeleiding

Michel Hogenes

Dirigent

vanaf april 2006

Michel Hogenes dirigeert al sinds april 2006 met veel enthousiasme Projektkoor Rijswijk.

Dr. Michel Hogenes werd geboren op 8 november 1970 in Purmerend. Hij studeerde Elektronisch Orgel en Schoolmuziek aan het Conservatorium van Alkmaar en behaalde post-HBO diploma’s Ortho(ped)agogische Muziekbeoefening, Keyboards, en Muziek op Schoot. Michel is aan Vrije Universiteit in Amsterdam gepromoveerd in de onderwijspedagogiek.

Na zijn studie werkte Michel als (muziek)docent in het speciaal onderwijs, het basis- en voorgezet onderwijs. Sinds 2000 is hij werkzaam in het hoger onderwijs als docent pedagogiek/onderwijskunde en kunstzinnige oriëntatie/muziek aan de pabo van De Haagse Hogeschool, en als studieleider van de Master Kunsteducatie aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Vanuit De Haagse Hogeschool is Michel deels gedetacheerd bij Lucia Marthas Institute for Perfoming Arts in Amsterdam.

Naast zijn werk aan beide hogescholen is Michel actief in verschillende organisaties. Hij is voorzitter van Gehrels Muziekeducatie; redacteur van JETEN, het tijdschrift van het European Teacher Education Network (ETEN); voorzitter van de Muziek Advies Commissie van korenbond KCZB; en ambassadeur van Meer Muziek in de Klas.

Alina Konstantinova

Piano en repetitor

vanaf 2015

Vanaf 2015 is Alina Konstantinova verbonden aan het PKR als begeleider op piano en repetitor.

Zij is geboren in St.Petersburg, Rusland en kreeg haar eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd op het A. Ahmatova muziekgymnasium. In 2002 studeerde Alina af aan het M. Mussorgski muziekcollege en participeerde in twee internationale festivals: The International Chamber Music Competition in St.Petersburg, waar ze de 1e prijs won en het Peter de Grote Festival in Groningen. Eveneens in 2002 begon de jonge pianiste haar studie op twee conservatoria tegelijk: St.Petersburg State Conservatory, genoemd naar N.A. Rimsky-Korsakov, waar zij in 2007 afstudeerde en de kwalificatie kreeg van Kamermuziek musicus, begeleidster en docente pianosolo.

In 2005 behaalde zij haar bachelor aan het Noord-Nederlands Conservatorium in Groningen. Zij studeerde bij Paul Komen. In 2009 behaalde Alina haar master aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij bij Ellen Corver studeerde.

Alina neemt deel aan diverse festivals, o.a. in Nederland en in St. Petersburg. Zij speelde hierbij muziek van allerhande genres en variërend van pianosolo tot het spelen in ensembles, tot aan de muziek van componisten als Peter Schat toe.