Nieuws algemeen

Optreden in Woon-Zorgcentrum Sammersbrug

Wat is het toch mooi om mensen blij te maken met muziek!
Op zondagmiddag 17 maart 2024 trok PKR naar de grote zaal van Woon-Zorgcentrum Sammersbrug.
Al gauw stroomde de zaal vol. Met bewoners, hun bezoek, maar ook personeel dat kwam luisteren.

Met Alina aan de piano en Michel voor het koor kwam de stemming er snel in.
Michel en Catrien praatten het programma aan elkaar.

We brachten een mooi afwisselend programma. Klassiek, blues, Jazzy en hele vrolijke nummers.
Bij de swingende nummers zag je mensen heerlijk meedeinen.
Bij herkenbare nummers als Het Dorp van Wim Sonneveld werd heerlijk meegezongen. Maar ook bij herkenbare nummers als Arrivederci Roma en We’ll meet again gingen mensen eerst zachtjes, maar later voluit het refrein meezingen! Bij het vrolijke Java Jazz over koffie kreeg iedereen wel zin in een kopje en werd er meegeklapt, gezongen en gelachen.
En soms zag je dat iemand eerst alleen maar luisterde naar de muziek…..een beetje in de eigen wereld….en dan ineens kwam daar die blik van herkenning! En kwam er eerst een vinger die mee begon te tikken…en dan die hand….en dan was daar het meezingen!

Wat maakt muziek toch veel los!
Het publiek, maar ook wij als koor, hebben genoten!

 

algemeen

Terugblik op Jubileumconcert “Inspiration”

Geslaagd jubileumconcert “Inspiration” op 3 november 2023 in de Benedictus en Bernadettekerk Rijswijk

Wat een fantastische avond! We kijken terug op een geweldig concert!
Zingen voor zo ontzettend veel mensen doet goed. Er waren ruim 270 gasten!

PKR liet zich weer van zijn beste kant zien. Met een afwisselend repertoire waaruit het koor niet alleen inspiratie haalde, maar ook de gasten kon inspireren. Prachtige popnummers, jazznummers, blues en licht klassiek. En dan dat gekke liedje over onze “grootste” inspiratiebron: Koffie!! Ons publiek heeft genoten!

Wij waren erg blij met de begeleiding van een fantastisch strijkersensemble. Samengesteld uit studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ook brachten zij zelf 2 stukken ten gehore. En zonder het combo van piano, basgitaar en cajón was het geheel niet compleet geweest.

Het PKR zoekt graag de samenwerking met anderen:
Cleo Vermuyen liet 2 stukken Spoken Word horen. Waarbij ze het laatste gedicht speciaal voor dit concert geschreven had.
De schildersvereniging Te Werve stelde hun schilderijen ten toon. In de pauze vertelden de schilders over hun werk en wat hen daartoe geïnspireerd had.
Wethouder Mark Wit gaf ons in zijn woord van welkom een inkijkje in wat hem inspireerde.

Wij danken onze sponsors voor hun bijdrage, zonder hen hadden we dit concert niet in deze vorm kunnen uitvoeren.

Als je meer wilt weten over dit concert zoals de uitgevoerde nummers en informatie over dirigent, begeleiding en musici, klik dan hieronder op het programmaboekje.

En nu op naar het volgende project! Dat zal gaan over Wereldsteden.
Dus houd onze website goed in de gaten!

algemeen

Workshop Koorexpressie 30 september met Susanne de Rooij

Zaterdagmiddag 30 september hebben de leden van het PKR zich van hun expressieve kant laten horen.

We lieten het jazzlied ‘Blue Skies’ lekker swingen; bij het grappige ‘Bach Bijvoorbeeld’ werd ‘het verhaal’ duidelijk verteld en bij het plechtige ‘Look at the World’ stonden we keurig rechtop (maar niet stram!). En tenslotte bij het lied ‘Zing Dan’ maakten we heel helder dat, wat je ook overkomt, BLIJF ZINGEN!

Kortom, het was een leuke en leerzame middag met Susanne de Rooij. Zij gaf ons, vanuit haar ervaring als musicalzangeres. de nodige tips over voordracht en expressie. Hoe maak je duidelijk wat je als koor met de muziek wil?

We stonden allemaal in concertkleding, wat een kleurig geheel gaf. De kledingcommissie gaf zo hier en daar nog wat tips om de puntjes op de i te zetten.

Kortom, we hebben genoeg in handen gekregen om ons op het concert op vrijdag 3 november goed te presenteren.

algemeen

Jubileumconcert “Inspiration” op 3 november 2023

3 november 2023 – 20:00 uur
Benedictus en Bernadettekerk, S.W. Churchilllaan 372, Rijswijk
Projektkoor Rijswijk o.l.v. Michel Hogenes

Aanvang 20:00 uur tot ca. 22:00 uur
Kaarten à €16 (incl. drankje in de pauze) te bestellen via
kaartverkoop2023@projektkoorrijswijk.nl


DE KLANK VAN INSPIRATIE

Op 3 november 2023 geeft Projektkoor Rijswijk (PKR) een concert dat in het teken staat van INSPIRATION.

We leven in een tijd van grote uitdagingen. Mensen hebben hoop en inspiratie nodig. Hoop om te geloven dat het de mensheid altijd is gelukt om crisissen te overwinnen, inspiratie van mensen en belevingen om goede keuzes te maken om verder te gaan. Tijdens het komende concert wil PKR klank geven aan het woord INSPIRATION. We baseren ons hierbij op de inspiratie die een mens krijgt van de natuur, de liefde, en mensen zoals Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, ontdekkingsreizigers,……

Het concert staat tegelijk in het teken van ons 30-jarig jubileum.

Het concert vindt plaats in de Benedictus en Bernadettekerk. Het repertoire zal bestaan uit een mix van licht klassiek, jazz en pop. Er worden werken uitgevoerd van onder andere Ola Gjeilo (The Rose), Karl Jenkins (A Celtic Prayer), John Rutter (Look at the world), Irving Berlin (Blue Skies), Chicago (You’re the inspiration) en John Lennon (Imagine). Alle muziekstukken gaan over een inspiratiebron.

We hebben hard gewerkt tijdens de repetities om er een luisterrijk concert van te maken. In deze laatste maanden zijn we bezig met het fijn slijpen van de klank en de interpretatie.

We hebben contacten gelegd met de schildervereniging Te Werve in Rijswijk. Zij maken schilderijen die passen bij de muziekstukken en het thema. De schilderijen of andere kunstvormen worden bij ons concert tentoongesteld en zijn onderdeel van de zaaldecoratie.

Een onderdeel van ons concert is ‘Spoken Word’. Dit is het voordragen van poëzie, vaak over een maatschappelijk thema, op een bepaalde cadans/ritme. Cleo Vermuyen, een spoken word artiest uit Delft, zal 2 gedichten ten gehore brengen.

De circa 40 zangers van het Projektkoor Rijswijk staan onder muzikale leiding van onze vaste dirigent Michel Hogenes en worden begeleid door pianiste Alina Konstantinova.

Het Projektkoor Rijswijk werkt graag samen met jonge mensen van het Haags Conservatorium, omdat koorzang en de rijke ondersteuning van instrumentalisten elkaar zeker versterken.Daarnaast geeft het de studenten de gelegenheid podiumervaring op te doen. We zullen gaan werken met een strijkersensemble, een percussionist en een bassist.

Dit zijn:

  • Melody Lau – viool
  • Sacha Paredez Sanchez – viool
  • Fernando Perez Calvo – altviool
  • Carmen Ramirez Campos – cello
  • Sofia Perikleous – contrabas
  • Ludmil Krumov – basgitaar
  • Julian Escobar – percussie

Een heel internationaal gezelschap, maar muziek is nu eenmaal universeel …
Het strijkersensemble zal ook twee muziekstukken spelen die passen bij het thema.

Het concert begint om 20:00 en zal, met pauze, tot ca. 22:00 duren.
Het programmaboekje en het drankje tijdens de pauze worden verzorgd door het PKR.
De kaarten á €16,- zijn te bestellen via de mail op kaartverkoop2023@projektkoorrijswijk.nlAls Projektkoor Rijswijk willen wij graag dat ons concert voor iedereen bereikbaar is. Daarom zijn we ontzettend dankbaar voor alle steun, die we van zo veel Rijswijkse ondernemers mochten ontvangen! Daardoor zijn wij nu in staat om toegangskaarten weg te geven aan mensen, die zelf daarvoor geen mogelijkheden hebben.


 

algemeen

Optreden op het Strandwalfestival

Zaterdag 9 september heeft het Projektkoor Rijswijk (PKR) tijdens het Strandwalfestival o.l.v. Michel Hogenes en met begeleiding van Laura Balikov gezongen in de Bonifatiuskerk. We hebben een aantal nummers uit eerdere projecten gezongen én ook alvast een paar nummers uit ons repertoire voor ons jubileumconcert van 3 november. Een mooie afwisseling van diverse muziekstijlen en het publiek heeft, ondanks de warmte, genoten.

Dit optreden hebben wij opgedragen aan ons onlangs overleden koorlid Leonie van Leeuwestijn.
algemeen

Koorlid Leonie van Leeuwestijn overleden

Het doet ons veel verdriet dat ons koorlid Leonie van Leeuwestijn afgelopen zaterdag 2 september is overleden. Leonie was ongeveer een jaar lid van het PKR. Ze was al lange tijd ziek, maar ze heeft van die tijd bij ons een feestje gemaakt. Ze heeft op ons veel indruk gemaakt door haar warmte, optimisme en haar vrolijke noot. Het was een plezier om met haar te repeteren. Het is fijn te weten dat het zingen bij Projektkoor Rijswijk veel voor haar heeft betekend.

Onze condoleances gaan uit naar haar dochter Wendy, zus Marjan en haar familie.

We hebben Leonie herdacht tijdens onze repetitie van 8 september en hebben ons optreden op 9 september in de Bonifatiuskerk aan haar opgedragen.
We zullen haar missen.

Projektkoor Rijswijk

algemeen

Optreden in Woonzorgcentrum Onderwatershof in Rijswijk

Zaterdagmiddag 24 juni 2023 om 15:00 uur stonden we voor een volle zaal in woonzorgcentrum Onderwatershof. Ondanks de warmte waren er veel bewoners die naar ons kwamen luisteren. En wat hebben we met veel plezier voor hen gezongen!

Projektkoor Rijswijk zingt in Onderwatershof

Zoals altijd onder de muzikale leiding en presentatie van Michel en met de begeleiding van Alina op de piano. We zongen een heel afwisselend repertoire. Nummers uit ons huidige repertoire ‘Inspiratie’, maar ook nummers uit onze eerder projecten. We startten met “Imagine “van John Lennon waarbij veel mensen konden meezingen. En door swingende nummers als ‘Blue Skies’ en ‘Java Jazz’ zat de stemming er goed in. We zongen mooie verstilde muziek: ‘Look at the world’ van John Rutter en ‘The Rose’ van Ola Gjeilo. Bij het vrolijke nummer over een kop koffie kreeg iedereen meteen zin in een bakkie! Aan het eind  ‘Danny Boy’ uit ons Ierse project, dat door velen herkend werd. En natuurlijk de afsluiter: ‘We’ll meet again’. En dat laatste hopen we zeker, want niet alleen de bewoners genieten van ons concert, ook wij als koor komen graag in Onderwatershof terug!

algemeen

Zingen in een koor is een bijzondere ervaring

Zingen in een koor is een bijzondere ervaring die niet alleen goed is voor de muzikaliteit, maar ook voor de sociale interactie. Samen zingen in een groep verbindt mensen en kan een gevoel van saamhorigheid creëren.

Een koor bestaat uit verschillende stemgroepen, zoals sopranen, alten, tenoren en bassen. Iedere stemgroep heeft zijn eigen partij en samen vormen ze een harmonieus geheel. Het is belangrijk om goed te luisteren naar de andere stemmen, zodat het koor als geheel goed klinkt.

Het repertoire van een koor kan variëren van klassieke werken tot popnummers. Het is belangrijk om als koorlid de juiste toonhoogte en articulatie aan te houden om het stuk zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Naast het zingen is ook de sociale interactie belangrijk. Koorleden leren elkaar beter kennen en vormen vaak hechte vriendschappen. Door samen te werken aan de muziekstukken ontstaat er een gevoel van teamgeest en saamhorigheid.

Zingen in een koor is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de stem, maar ook voor het welzijn. Uit onderzoek is gebleken dat samen zingen in een groep stress vermindert en het gevoel van geluk en tevredenheid vergroot.

Al met al is zingen in een koor een bijzondere en waardevolle ervaring, die niet alleen goed is voor de muzikaliteit, maar ook voor de sociale interactie en het welzijn.

algemeen

Ontdek de magie van muziek met ProjektKoor Rijswijk

Ontdek de magie van muziek met ProjektKoor Rijswijk (PKR) – het koor dat serieus studeert en gaat voor een geweldig optreden! Onze toegewijde dirigent brengt het beste in ons naar boven en we werken hard om de juiste harmonie te bereiken. Maar PKR is niet alleen een koor, het is een gemeenschap van gepassioneerde muzikanten die ook genieten van gezelligheid en samenzijn. Van koorweekenden tot hapjes en drankjes na afloop van een optreden, we zijn altijd actief en betrokken bij elkaar. Doe mee en ontdek de kracht van muziek en gemeenschap met ProjektKoor Rijswijk!

algemeen