Keltisch project: a Celtic Journey

Het Project

vakantie-ierlandOp 9 en 10 april presenteerde het Projektkoor Rijswijk ‘a Celtic Journey’, een reis met liederen uit Ierland, Schotland: uit de Keltische cultuur. Het was een reis met vrolijkheid, met aanstekelijke muziek en dans maar ook met melancholie en verlangen. Het publiek en het koor hebben genoten van de liederen en van de muziek van een Ierse band die speelde op originele Ierse instrumenten. We stonden versteld van de Ierse dansers, van de Ierse dansschool in Den Haag. En na afloop van het concert speelde de band gewoon door in de foyer!

Het programma

We zongen ongeveer 20 muziekstukken die vooral komen uit Ierland of Schotland, of daar op zijn minst een sterk verband mee hebben. We hebben muziek uitgezocht uit de lange historische en culturele achtergrond van Ierland en Schotland. Dat is volksmuziek, maar ook muziek op teksten van de Schotse dichter Robert Burns. Het is ook ‘modern Keltisch’, zoals bijvoorbeeld van de Ierse zangeres Enya.
PKR bestaat voor dit project uit 30 zangers. Twee stukken werden gezongen door alleen de vrouwen en twee door de mannen.

Directie en Regie

De muzikale leiding ligt bij de vaste dirigent Michel Hogenes.

Voor de regie hebben we een professionele regisseur gezocht. De basis voor de regie is gelegd door Marjolein Macrander en dit is daarna verder opgepakt door Marijke de Wit. Beiden zijn ervaren en professionele koor-regisseurs.

De Muzikanten

We werden begeleid door onze vaste pianiste Alina Konstantinova. Ze is geboren in St. Petersburg, Rusland en woont al een jaar of 10 in Nederland. Ze speelt prachtig piano! We zijn heel blij dat zij ons bij de repetities en de concerten wil begeleiden!

Voor de ‘Irish touch’ werkten aan onze voorstelling mee: Paul O’Brien (gitaar), Jessica de Korte (viool), Nathalie Persoon (bodhran).

De dansgroep

De ‘Kilkenny school of Irish Dancing‘ werkte mee met de voorstelling. We hebben genoten van hun prachtige dansen!

De SponsorsFonds 1818 logo

PBF logoWe zijn heel blij met de sponsors van ons project. Zij dragen financieel bij waardoor we er voor ons publiek echt een mooie voorstelling van kunnen maken.

VSB-fonds-klpos

 

 

 

 De locatie

KoorenhuisDe voorstellingen waren in het Koorenhuis in Den haag. Kijk hier voor de agenda.
Het Koorenhuis was vroeger een muziekschool en is daardoor helemaal ingesteld op muziek. Er is een mooie theaterzaal, waar de akoestiek helemaal in te regelen is.

.

 

Poster_CelticJourney_2016