Jubileumconcert “Inspiration” 3 november 2023

3 november 2023 – 20:00 uur
Benedictus en Bernadettekerk, S.W. Churchilllaan 372, Rijswijk
Projektkoor Rijswijk o.l.v. Michel Hogenes

Aanvang 20:00 uur tot ca. 22:00 uur
Kaarten à €16 (incl. drankje in de pauze) te bestellen via
kaartverkoop2023@projektkoorrijswijk.nl


DE KLANK VAN INSPIRATIE

Op 3 november 2023 geeft Projektkoor Rijswijk (PKR) een concert dat in het teken staat van INSPIRATION.

We leven in een tijd van grote uitdagingen. Mensen hebben hoop en inspiratie nodig. Hoop om te geloven dat het de mensheid altijd is gelukt om crisissen te overwinnen, inspiratie van mensen en belevingen om goede keuzes te maken om verder te gaan. Tijdens het komende concert wil PKR klank geven aan het woord INSPIRATION. We baseren ons hierbij op de inspiratie die een mens krijgt van de natuur, de liefde, en mensen zoals Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, ontdekkingsreizigers,……

Het concert staat tegelijk in het teken van ons 30-jarig jubileum.

Het concert vindt plaats in de Benedictus en Bernadettekerk. Het repertoire zal bestaan uit een mix van licht klassiek, jazz en pop. Er worden werken uitgevoerd van onder andere Ola Gjeilo (The Rose), Karl Jenkins (A Celtic Prayer), John Rutter (Look at the world), Irving Berlin (Blue Skies), Chicago (You’re the inspiration) en John Lennon (Imagine). Alle muziekstukken gaan over een inspiratiebron.

We hebben hard gewerkt tijdens de repetities om er een luisterrijk concert van te maken. In deze laatste maanden zijn we bezig met het fijn slijpen van de klank en de interpretatie.

We hebben contacten gelegd met de schildervereniging Te Werve in Rijswijk. Zij maken schilderijen die passen bij de muziekstukken en het thema. De schilderijen of andere kunstvormen worden bij ons concert tentoongesteld en zijn onderdeel van de zaaldecoratie.

Een onderdeel van ons concert is ‘Spoken Word’. Dit is het voordragen van poëzie, vaak over een maatschappelijk thema, op een bepaalde cadans/ritme. Cleo Vermuyen, een spoken word artiest uit Delft, zal 2 gedichten ten gehore brengen.

De circa 40 zangers van het Projektkoor Rijswijk staan onder muzikale leiding van onze vaste dirigent Michel Hogenes en worden begeleid door pianiste Alina Konstantinova.

Het Projektkoor Rijswijk werkt graag samen met jonge mensen van het Haags Conservatorium, omdat koorzang en de rijke ondersteuning van instrumentalisten elkaar zeker versterken.Daarnaast geeft het de studenten de gelegenheid podiumervaring op te doen. We zullen gaan werken met een strijkersensemble, een percussionist en een bassist.

Dit zijn:

  • Melody Lau – viool
  • Sacha Paredez Sanchez – viool
  • Fernando Perez Calvo – altviool
  • Carmen Ramirez Campos – cello
  • Sofia Perikleous – contrabas
  • Ludmil Krumov – basgitaar
  • Julian Escobar – percussie

Een heel internationaal gezelschap, maar muziek is nu eenmaal universeel …
Het strijkersensemble zal ook twee muziekstukken spelen die passen bij het thema.

Het concert begint om 20:00 en zal, met pauze, tot ca. 22:00 duren.
Het programmaboekje en het drankje tijdens de pauze worden verzorgd door het PKR.
De kaarten á €16,- zijn te bestellen via de mail op kaartverkoop2023@projektkoorrijswijk.nlAls Projektkoor Rijswijk willen wij graag dat ons concert voor iedereen bereikbaar is. Daarom zijn we ontzettend dankbaar voor alle steun, die we van zo veel Rijswijkse ondernemers mochten ontvangen! Daardoor zijn wij nu in staat om toegangskaarten weg te geven aan mensen, die zelf daarvoor geen mogelijkheden hebben.


Menu